VRIJEME U BANJALUCI

NOVOSTI

Đurđevdanski festival
10.05.2017.

"Autoprevoz" a.d. Banja Luka već tradicionalno ima učešće u najznačajnijem dječijem muzičkom festivalu u regionu, svima poznatom kao Đurđevdanski festival, i to kao sponzor, odnosno zvanični prevoznik imenovanog festivala. Ove godine pomaže na isti način zajedno sa partnerom "Neobas" d.o.o. Banja Luka. Finale festivala se održava 12. maja 2017. godine u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjoj Luci. Više o festivalu možete se informisati na zvaničnoj web stranici festivala www.djeca.rtrs.tv

Proslava krsne slave - Sveti Nikola
06.12.2016.

U nedjelju 18.12.2016. „Autoprevoz“ a.d. Banja Luka će zajedno sa svojim radnicima, penzionerima, porodicama poginulih boraca nekadašnjih radnika Autoprevoza, kao i sa predstavnicima prevozničkim preduzeća, udruženja, te ostalim partnerima iz oblasti privrede i osiguravajućih kuća, obilježiti krsnu slavu Sveti Nikola. U prostorijama Autoprevoza u 10:00 časova biće upriličen prijem porodica poginulih boraca. U 11:00 časova služiće se parastos za poginule radnike Autoprevoza u odbrambeno – otadžbinskom ratu a potom položiti vijenci na spomenik poginulim borcima. U 11:45 planiran je obilazak kruga i objekata preduzeća, te čitanje slave, lomljenje slavskog kolača i slavski ručak za sve prisutne.

Sveti Nikola u autobusu
05.12.2016.

I ove godine Autoprevoz a.d. Banja Luka 19.12.2016. (ponedjeljak) sa početkom u 09:35 časova, tradicionalno organizuje prazničnu vožnju autobusom sa Svetim Nikolom, koji donosi praznični duh najmlađim i onim malo starijim putnicima, dijeli simbolične poklone i nagrađuje vedrim duhom i raspoloženjem. Trasa putovanja autobusa u kojem će sveti Nikola da putuje je sljedeća:
Polazak u 09:35, stajalište - Autobuska stanica, autobus se kreće trasom linije broj 10, do Obilićeva
Polazak u 10:00, stajalište - Orlovački put, raskrsnica, Obilićevo, autobus se kreće trasom linije broj 17 do Nove bolnici
Polazak u 10:30, stajalište – Nova bolnica, autobus se kreće trasom linije broj 17 do Stare autobuske stanice
Polazak u 10:40, stajalište – Stara autobuska stanica, autobus se kreće trasom linije broj 13 A do Barlovaca
Polazak u 11:20, stajalište – Barlovci, autobus se kreće trasom linije broj 13 A do stare autobuske stanice
U 12:00 časova je planirano isključenje autobusa
Izjave za medije će se davati od 09:00 časova do 09:35 na stajalištu za gradske autobuse na Autobuskoj stanici, odakle i kreće ovo praznično putovanje.

Put oko Banjaluke za 90 minuta
19.04.2016.

Drugari iz vrtića “Kockica” iz Banjaluke, uživali su u vožnji u gradskom autobusu Autoprevoz-a na putu oko Banjaluke za devedeset minuta. Autobus je prošao pored parka “Mladen Stojanović“, Narodne skupštine RS i Gradske uprave, nakon čega je prešao Gradski most i skrenuo prema Tvornici obuće “Bema“, da bi se preko Rebrovačkog mosta uputio prema centru grada.

Više o putovanju sa mališanima možete pročitati na web stranici vrtića “Kockica”

Proslava 70 godina „Autoprevoz“ a.d. Banja Luka
25.12.2015.

Dana 18.12.2015. „Autoprevoz“ a.d. Banja Luka je zajedno sa svojim radnicima, penzionerima, porodicama poginulih boraca nekadašnjih radnika preduzeća, kao i sa predstavnicima prevozničkim preduzeća, udruženja, te ostalim partnerima iz oblasti privrede i osiguravajućih kuća, proslavio 70 godina postojanja a ujedno obilježio i krsnu slavu preduzeća sveti Nikola. U 11:00 časova služen je parastos za poginule radnike Autoprevoza u odbrambeno – otadžbinskom ratu a potom su položeni vijenci od strane predstavnika Boračkih organizacija Autoprevoza i Grada Banja Luka, porodica poginulih boraca kao i samog preduzeća. Nakon prigodnog govora koji je održao direktor „Autoprevoz“ a.d. Banja luka Dejan Mijić i predsjednici Područne privredne komore Banja Luka i Boračke organizacije Grada Banja Luka najmlađi članovi KUD „Sveti Savo“ iz Banjaluke predstavili su se svim prisutnima sa svojim programom. Nakon toga Boračka organizacija Autoprevoz a.d. Banja Luka dodijelila je zahvalnice za sve koji su pomogli radu ove organizacije, a potom je organizovan i svečani slavski ručak uz prigodnu muziku.

Fotografije sa proslave 70 godina „Autoprevoz“ a.d. Banja Luka možete pogledati OVDJE!Praznična vožnja autobusom sa sv. Nikolom
25.12.2015.

U četvrtak 17.12.2015. godine naši sugrađani su imali priliku da se druže sa svetim Nikolom u autobusu. Ovo je već tradicionalna praznična vožnja autobusom koju Autoprevoz daruje svojim korisnicima usluga, time što obezbjeđuje besplatnu vožnju u ovom autobusu, a zajedno sa svetim Nikolom ih nagrađuje vedrim raspoloženjem, prigodnim simboličnim poklonima, i poklon vaučerima za mjesečne karte. Autobus sa svetim Nikolom se vozio trasom linija broj 10, 17 i 13 A i time širio praznično raspoloženje u Banjaluci u period od 09:30 do 12:00 časova. .

Kako nam je bilo sa svetim Nikolom u autobusu možete pogledati OVDJE!
i pročitati članke ATV-a
i Nezavisnih novinaPromocija 5 novih autobusa marke Cobra
02.04.2013.

Dana 15.03.2013. godine Autoprevoz a.d. Banja Luka je promovisao novih 5 autobusa marke Cobra proizvođača Güleryüz iz Burse u Turskoj, a koji su nabavljeni za potrebe gradskog saobraćaja.
Ovom prilikom su predstavnici Autoprevoz-a, te predstavnici "EL-EM" zastupnika za Srbiju i navedene fabrike, u hotelu Grand, prezentovali karakteristike navedenih autobusa, kao i ostale vrste autobusa koje ova fabrika proizvodi.
Također je izvedena i promotivna vožnja autobusa Cobra, od hotela Grand do centra grada i nazad.

Slike sa promocije autobusa možete pogledati OVDJE!Tradicionalna novogodišnja vožnja sa Djeda Mrazom
05.01.2013.

Dana 28.12.2012. godine Autoprevoz a.d. Banja Luka je organizovao tradicionalnu Novogodišnju vožnju sa Djeda Mrazom u autobusu. Druženje je trajalo od 10: 00 do 12:00 časova na linijama broj 10, 17 i 1, a tom prilikom Djeda Mraz je darovao sve putnike sa simboličnim poklonima, dok su pojedini imali sreću da dobiju i poklon iznenađenje - besplatnu mjesečnu kartu za Autoprevozove gradske linije.
Na taj način je Autoprevoz svojim korisnicima usluga poželio srećne novogodišnje praznike i zahvalio se na njihovoj vjernosti i lojalnosti. Tekstove iz dnevnih novina možete pogledati na slijedećim web adresama:

Glas Srpske - Djeda Mraz srecio najmladje

Nezavisne novine - Vozili se sa Djedom Mrazom


Krsna slava i pomen palim borcima
19.12.2012.

Dana 18.12.2012. godine, uoči Nikoljdana, Autoprevoz a.d. Banja Luka je održao pomen poginulim borcima u otadžbinskom ratu, a koji su nekad bili radnici ovog preduzeća.
U znak sjećanja održan je parastos uz paljenje svijeća i polaganje vijenaca na spomenik palim borcima koji se nalazi u krugu Preduzeća. Ovom događaju su pored predstavnika preduzeća, prisustvovale i porodice poginulih boraca, kao i predstavnici boračke organizacije Grada Banja Luka gospodin Predrag Knežević i gospodin Milorad Vučić.
S obzirom da je krsna slava Autoprevoz-a Sveti Nikola, tom prilikom je održano osvještavanje slavskog kolača, te organizovan slavski ručak i uručeni prigodni pokloni.

Falsifikovane mjesečne karte
01.02.2012.

Ovim putem Vas informišemo da je Služba kontrole Autoprevoz a.d. Banja Luka zatekla veći broj putnika, pretežno maloljetnog uzrasta...

   
Deda mraz i ove godine u autobusu Autoprevoza
30.12.2011.

Uoči Nove godine, tačnije u petak 30.12.2011. ,odlučili smo svoje sugrađane i putnike na linijama gradskog saobraćaja obradovati i zahvaliti im na vjernosti svih ovih godina. Sve slučajne kao i putnike namjernike simbolično smo nagradili prisustvom Deda Mraza u autobusu koji je na trasama linija broj 10, 1 i 17 podijelio radost nadolazećih praznika, vedrio veselim raspoloženjem, novogodišnjim pjesmama, te prigodnim poklonima. Nismo mogli uvidjeti ko se više obradovao, oni mlađi ili oni malo stariji putnici. Bez obzira, zadovoljstvo nam je bilo vidjeti osmjehe na njihovim licima. Dio atmosfere sa druženja sa Deda Mrazom možete vidjeti ovdje!

NAPOMENA:
Putnike koji su se slikali sa nama, u slučaju da žele da im proslijedimo slike, mogu nam se obrate putem e-mail adrese marketing@autoprevoz.org ili na broj telefona 051/315 595.

Slava firme Sveti Nikola
29.12.2011.

Autoprevoz je kao i svake godine posebno obilježio slavu firme Svetog Nikolu. Tom prilikom je takođe osveštan spomenik i održan parastos za pale borce nekadašnje radnike Preduzeća.
Na taj način Autoprevoz zajedno sa porodicama palih boraca svake godine održi pomen na svoje radnike.

   
Pušteni u rad novi gradski autobusi
18.11.2011.

Dana 18.11.2011. godine pušteni u rad novi gradski autobusi na gradskim linijama i liniji prema Laktašima kojima saobraća Autoprevoz.
Prva putnica u novom autobusu nagrađena je prigodnim poklonom od strane Autoprevoz a.d. Banja Luka.

FOTOGALERIJA
Potpisan ugovor između Autoprevoz a.d. i Voith-a
17.11.2011.

Dana 17.11.2011. godine potpisan je ugovor između Autoprevoz a.d. i Voith-a kojim se Autoprevoz ovlašćuje da vrši servise na automatskim mjenjačima proizvođača VOITH, te da vrši prodaju rezervnih dijelova.
Promocija 9 novih autobusa
11.11.2011.

Dana 11.11.2011. godine promovisano je 9 novih gradskih autobusa kineskog proizvođača King Long.

FOTOGALERIJA
Ukinuta dva polaska na liniji Banja Luka - Laktaši
16.02.2011.

Obavješavamo putnike da od 01.02.2011. godine na liniji Banja Luka - Laktaši, ne održavamo dva polaska iz Banje Luke (Medicinska elektronika) i to u 20:40 i 22:00, i iz Laktaša u 20:00 i 21:00.

Razlog za neodržavanje navedenih polazaka jeste brisanje polazaka kooperantu M-DIS Laktaši od strane nadležnih organa.

Hvala na razumijevanju.
Novi brojevi na Autobuskoj stanici
17.12.2010.

Obavještavamo sve korisnike usluga i poslovne partnere da je došlo do izmjene brojeva telefona na Autobuskoj stanici. Sve brojeve možete vidjeti na stranicama Kontakt i Autobuska stanica
Obavještenje za liniju Banja Luka - Laktaši
07.12.2010.

Od decembra mjeseca 2010.godine Autoprevoz Banja Luka svoje polaske na relaciji Laktaši - Banja Luka održava u kooperaciji sa "Central Company" Banja Luka. Na taj način korisnici naših usluga dobijaju preko 50 polazaka dnevno iz Laktaša za Banja Luku i isto toliko u povratku. Kupljena mjesečna karta na ovoj relaciji važi za sve gradske linije koje održavaju "Autoprevoz" Banja Luka i "Central Company" Banja Luka. Također, putnici mogu da biraju između polazaka"starom cestom" ili "autoputem", u zavisnosti koji im više odgovara.

Sve informacije o redovima vožnje i cijenama mjesečnih karata možete dobiti na prodajnim mjestima:

- "Autoprevoz" Banja Luka - Biletarnica za prodaju mjesečnih karata ("crveni kiosk") u Vidovdanskoj ulici, tel.: 214-994

- "Central Company" Banja Luka - Putnička agencija u Ul. Zdravka Čelara 8 (kod "Ferhadije"), tel.: 213-688

- "MDIS" Laktaši - Agencija u Laktašima (od 01. do 05. u mjesecu).
Konkurs
20.11.2010.

Autoprevoz AD Banjaluka raspisuje konkurs za Rukovodica službe opštih i pravnih poslova.

Tekst konkursa preuzmite ovdje.
Vanredna sjednica Skupštine akcionara 17.11.2010
02.11.2010.

Autoprevoz AD Banjaluka saziva vanrednu sjednicu Skupštine akcionara na dan 17.11.2010. Odluku o sazivanju možete pogledati ovdje.
Licitacija autobusa
02.11.2010.

Autoprevoz AD će izvršiti licitaciju autobusa 15.11.2010. Pojedinosti o licitaciji možete vidjeti u dokumentima u prilogu:

Oglas za licitaciju   Slike buseva za licitaciju
     
 
Linije u kooperaciji sa M-DIS Laktaši
02.11.2010.

Obavještavamo vas da Autoprevoz Banjaluka u kooperaciji sa M-DIS Laktaši održava preko 30 polazaka dnevno na linijama Banjaluka – Laktaši, Šeškovci, Bakinci i Romanovci.

Mjesečne karte M-DIS Laktaši, kao i ostalih prevoznika, uvažavaćemo do 05.11.2010. Od 06.11.2010. važiće isključivo karte Autoprevoza koje će putnici moći koristiti i na svim gradskim linijama Autoprevoza.

Dodatne informacije na prodajnim mjestima Autoprevoz Banjaluka i M-DIS Laktaši.
Obavještenje vezano za studentske / đačke mjesečne karte
21.09.2010.

Prodaja đačkih karata za mjesec septembar će se vršiti bez potvrde o školovanju. Prodaja mjesečnih karata za mjesec oktobar neće se moći vršiti bez povtrde o školovanju ili studiranju.

Besplatne đačke karte gradske uprave koje važe do avgusta, moći će se koristiti do 05.oktobra, posle 05.oktobra stare karte je potrebno zamjenuti važećim (novim) kartama.
Vansezonski režim održavanja linije Banja Luka – Herceg Novi
21.09.2010.

Obavještavamo Vas da će se sadašnji način održavanja međunarodne linije Gradiška - Banja Luka - Herceg Novi, u kooperaciji sa "Prevoz Golub" Kotor Varoš, nastaviti do 19.septembra 2010.godine kada će se održati poslednji svakodnevni polazak iz BiH, odnosno 20.septembra 2010.godine kada će se održati poslednji svakodnevni polazak iz Crne Gore.

Od 24.septembra 2010.godine otpočinjemo vansezonsko saobraćanje na liniji Banja Luka - Herceg Novi, sa polaskom iz Banja Luke u 20.00 časova i povratkom iz Herceg Novog u 17.45 časova.
Prestanak održavanja sezonske linije Banja Luka - Rijeka
21.09.2010.

Obavještavamo Vas da od 06.09.2010. godine prestajemo da saobraćamo na međunarodnoj liniji Banja Luka - Rijeka. Poslednji polazak iz Banja Luke je 05.09.2010.godine u 22.00 časova, dok je poslednji polazak iz Rijeke 06.09.2010. godine u 22.30 časova.
Sezonske linije za Crnu Goru i Hrvatsku
21.06.2010.

Obavještavamo putnike da od petka 18.06.2010. počinju saobraćati sezonske autobuske linije za Hrvatsko i Crnogorsko primorje u kooperaciji sa Prevoz Golub Kotor Varoš. Riječ je o liniji Banja Luka - Split – Makarska – Ploče svaki dan u 5:00 i liniju Banja Luka – Budva – Herceg Novi svaki dan u 20:45.

Za liniju za Crnu Goru moguće je izvršiti rezervaciju mjesta za povratak u slučaju kupovine povratne karte. Takođe Autoprevoz počinje samostalno da saobraća na liniji Banja Luka – Rijeka svaki dan u 22:00.

Sve detalje o redovima vožnje i cijenama možete pogledati ovdje.
Poskupljenje karata u gradskom i prigradskom prevozu
30.04.2010.

Od 01.05.2010. godine cijene karata u gradskom i prigradskom prevozu će biti povećane. Na rast cijena uticalo je povećanje cijena goriva.

Cijena pojedinačne karte će umjesto dosadašnjih 1.40 KM iznositi 1,50 KM, a cijena karte u jednom setu je 1, 20 KM umjesto 1,10 KM. (set 5 kom = 6,00 KM).

Vise informacija na tel: 214-994
Autoprevoz na Sajmu
30.04.2010.

Autoprevoz je kao učesnik Sajma gospodarstva u Mostaru u periodu od 13.04. do 17.04. 2010. godine promovisao svoje usluge Turističke agencije i Prodaje auto dijelova. Na štandu je bila velika zainteresovanost kako za ponudu turističkih destinacija za predstojeću ljetnu sezonu, tako i za prodaju auto dijelova.

Autoprevoz je ovlašteni zastupnik i direktni uvoznik renomiranih proizvođača, ima veoma popularne cijene dijelova za motorna vozila ukljujući i autobuse.

Više informacija na tel: 349-010
Nagrada Autoprevozu
07.04.2010.

Privredna komora Republike Srpske, u okviru tradicionalne manifestacije „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske“, je 31.marta 2010. u Banskom dvoru u Banjaluci dodjelila nagrade za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda.

U tom okviru, prepoznala je i kvalitet poslovanja Autoprevoz AD, te dodijelila nagradu za osvojeno 3. mjesto u kategoriji velikih privrednih društava.

Postavljen bankomat na Autobuskoj stanici
07.04.2010.

Na Autobuskoj stanici postavljen je bankomat Komercijalne banke, sa kojima je Autoprevoz uspostavio poslovnu saradnju, a koji je u funkciji od 10.marta 2010. godine. Autobuska stanica je postavljanjem bankomata željela da unaprijedi svoje usluge i time putnicima i svim korisnicima usluga na Autobuskoj stanici pružila mogućnost da izvrše potrebne novčane transakcije.

Međunarodna linija za Švedsku
23.02.2010.

"Autoprevoz" saobraća na međunarodnoj autobuskoj liniji Banja Luka - Štokholm. Prevoz se vrši novim visokoturističkim autobusima po najpovoljnijim cijenama.

Informacije i rezervacije:

Autobuska stanica Banja Luka:
090 513 000 (pozivi iz BIH)
+387 51 315 867 (pozivi iz inostranstva)

Turistička agencija "Autoprevoz"
+ 387 51 217 111; 223 090

Helsingborg +46 (0) 42 297 302; +46 (0) 76 086 4473

Red Vožnje

Deda Mraz u autobusu
21.01.2010

Sve mlađe, ali i one nešto starije Banjolučane, 28.decembra 2009. u period od 10:30 do 11:30 u posebnom novogodišnjem autobusu gradskog saobraćaja na liniji broj deset, sačekalo je simpatično iznenađenje. Jedan od saputnika, a na momente i vozač autobusa, bio je i Djed Mraz s kojim su putnici imali priliku da se voze punih sat vremena i da uživaju kako u poklonima, tako i u šalama i vicevima koje je pričao. Autoprevoz je na ovaj način htio da zahvali svojim sugrađanima na ukazanom povjerenju tokom svih ovih godina. Od Centra za kreativni rad s djecom "Dobri medo" angažovali su Djeda Mraza, kako bi im uljepšao pretprazničke dane.

Slike možete pogledati u foto galeriji pod rubrikom “Deda Mraz u autobusu”.

Pročitajte novinski članak u Fokusu

Pročitajte novinski članak u Nezavisnim novinama
Edukacija vozača
21.01.2010

Dana 17.decembra 2009.godine u prostorijama našeg preduzeća predavači iz AUTO MOTO SAVEZA REPUBLIKE SRPSKE (AMS RS) Jelica Lubura i Branislav Radaković održali su nastavu koju je odslušalo ukupno 40 vozača. Nastava je obuhvatila dvije tematske cjeline koje su obuhvatile:

- Osnovne postavke Zakona o bezbjednosti saobraćaja sa posebnim osvrtom na pravila saobraćaja

- Metodika upravljanja autobusom sa težištem na pojmu »defanzivne vožnje« u interakciji sa zahtjevima saobraćaja i mogućnostima čovjeka.


U toku edukacije tematski su obrađene i osnovne smijernice kodeksa ponašanja vozača. Nakon edukacije zajednički zaključak naših predavača iz AMS RS i nas kao domaćina je bio da je osnovni cilj, a to je pobuditi u vozaču, kao neposrednom učesniku u saobraćaju, inicijativu za novim saznanjima i stalnim učenjem, ostvaren. Dogovoreno je da se u prvom kvartalu 2010.godine ovaj vid edukacije organizuje i za preostalih 160 vozača našeg preduzeća.
Izvršen nadzorni audit ISO standarda
21.01.2010

04.12.2009. godine u Autoprevoz AD je izvršen nadzorni audit u cilju provjeru Sistema upravljanja kvaliteta ISO 9000:2001. Auditori iz certifikacijske kuće DQSBH - BHCert iz Sarajeva izvršili su uvid u poslovanje preduzeća prema uvedenim ISO standardima prošle godine. Zaključak nadzornog audita je da je Autoprevoz jako uspješno iznio prvu ISO poslovnu godinu, i ima tendenciju razvoja standardizacije unutar preduzeća.
Obuka mehaničara u Cohline-u
21.01.2010

Od 14.12. do 16.12.2009. mehaničari Autoprevoz-a AD su u sjedištu kompanije Cohline u Dillenburgu, Njemačka, imali obuku za proizvodnju i distribuciju pneumatskih i hidrauličkih crijeva, cijeva, goriva, kočnica i priključaka za crijeva. Obuka u Cohline-u je uspješno završena a slike sa obuke možete pogledati u foto galeriji pod rubrikom „Obuka mehaničara u Cohline-u“.
Interna obuka za poslovođe RiO
03.12.2009

AUTOPREVOZ AD je 30.11.2009. izvršio internu edukaciju odnosno obuku na računarima poslovođa u Sektoru remonta i održavanja. Obuka je izvršena u cilju što efikasnijeg i kvalitetnijeg poslovanja kako vezano za usluge servisiranja tako i za usluge tehničkog servisa trećim licima. Interna kao i eksterna edukacija je aktivnost koja se sprovodi u kontuitetu.

Slike sa obuke možete pogledati u foto galeriji u okviru rubrike „Interna obuka za poslovođe RiO“
Sklapanje ugovora sa COHLINE Njemačka
03.12.2009

Dana 11.novembra 2009. godine, delegacija firme u sastavu: Živko Babić – većinski vlasnik akcija Preduzeća, Dejan Mijić – ID sektora remonta i održavanja, Jugoslav Dubočanin – rukovodilac službe komercijale, i Nebojša Babić – referent nabavke, posjetili su firmu COHLINE GmbH sa sjedištem u Dillenburgu, Njemačka, koja se bavi proizvodnjom pneumatskih, hidrauličkih, PVC crijeva za potrebe automobilske industrije, zatim raznih vrsta priključaka za crijeva i opreme za izradu istih. Tom prilikom potpisan je i ugovor o poslovnoj saradnji kojim se predviđa da AUTOPREVOZ AD bude generalni zastupnik firme COHLINE za BiH.

COHLINE ima impozantnu referenc listu kome isporučuje svoje dijelove a na kojoj se nalaze vodeći brendovi u automobilskoj industriji kao što su Mercedes, Man, Opel, BMW, VW, Itd.

Autoprevoz će već u drugoj polovini decembra moći zainteresovanim kupcima da ponudi proizvode COHLINE po vrlo povoljnim cijenama. Slike možete pogledati u foto galeriji u okviru rubrike „Sklapanje ugovora sa COHLINE Njemacka“
Utakmica BiH - Portugal
11.11.2009

Turisticka agencija Vas vodi na utakmicu BIH - PORTUGAL koja ce se odigrati 18.11.2009.g. Prodaja karata u Turistickoj agenciji Autoprevoz - Jevrejska bb i na brojeve telefona 223 090; 217 111.
Utakmica BiH - Španija
02.10.2009

Turistička agencija Vas vodi na utakmicu BIH - ŠPANIJA koja će se odigrati 14.10.2009. Sve informacije možete dobiti u Turističkoj agenciji Autoprevoz u Jevrejskoj bb ili na brojeve telefona 217 111 i 223 090.
Utakmica Srbija - Rumunija
25.09.2009

Turistička agencija "Autoprevoz“ vodi Vas na utakmicu Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo SRBIJA – RUMUNIJA koja će se odigrati u Beogradu 10.10.2009. Sve informacije možete dobiti u našoj agenciji u Jevrejskoj bb ili na brojeve telefona 217 111 i 223 090.
Prodaja godišnjih karata
21.09.2009

Od 25.09.2009. Autoprevoz počinje sa prodajom tzv.godišnjih karata. Svi korisnici usluga gradskog-prigradskog prevoza će imati mogućnost da kupe godišnje karte po cjeni od 10 mjesečnih karata a moći ih koristiti za svih 12 mjeseci u godini. Ova vrsta karata izdaje se sa rokom važenja do početka istog mjeseca slijedeće godine, u zavisnosti u kojem mjesecu je karta kupljena. Ova ponuda odnosi se na sve vrste mjesečnih karata, đačke, radničke i penzionerske, koje izdaje Autoprevoz kao i njegovi kooperanti u GPS, i neće važiti za zajedničke mjesečne karte koje izdaje Grad Banja Luka. Prednost godišnjih karata je u tome što su povoljnije od standardnih mjesečnih karata, nema straha od njihovog poskupljenja, i ne morate voditi brigu o njihovom produžavati svaki mjesec.
8. redovna sjednica skupštine akcionara
21.09.2009

Autoprevoz AD saziva 8 redovnu sjednicu skupštine akcionara Akcionarskog društva "Autoprevoz“ Banja Luka. Sjednica će se održati 06.10.2009. godine (utorak) sa početkom u 15,00 časova u prostorijama Društva u ulici Bulevar srpske vojske 17, Banja Luka.
Prezentacija - tehnička škola Mahle
24.06.2009

Dana 23.06.2009. u Hotelu Grand u Banjaluci sa početkom u 9:00 časova, AUTOPREVOZ AD u saradnji sa kompanijom MAHLE, organizovao je tehničku školu (prezentaciju) koja se odnosi na neposrednu ugradnju dijelova i sklopova motora, karakteristike na koje treba obratiti pažnju prilikom ugradnje motora, ulogu filtera u pravilnom radu motora,način prepoznavanja originalnih MAHLE-ovih dijelova itd.

Inače, firma MAHLE bavi se proizvodnjom i prodajom filtera za motorna vozila kao i dijelova motora, a čiji je ekskluzivni zastupnik za područje Republike Srpske AUTOPREVOZ AD.

Prezentaciji je prisustvovalo, pored predstavnika AUTOPREVOZ-a, 30 firmi, kao i sami predavači, predstavnici kompanije MAHLE Gosp. Christopher Dutsche, tehnički direktor kompanije, i Alexander Metzger, direktor prodaje za jugoistočnu Evropu. Prema njihovoj ocjeni, prezentacija je bila odlično organizovana, a AUTOPREVOZ su istakli kao ozbiljnog i korisnog partnera sa prostora RS.

Slike sa prezentacije MAHLE pogledajte u foto galeriji pod rubrikom "Prezentacija tehničke škole".
Aktivnosti - sponzorstvo
04.06.2009

Dana 03.06.2009.god., izvlačenjem završena je nagradna igra "Fokus“, "Hemofarm“ i "Autoprevoz“ vode vas na utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi Srbija – Austrija. Pored članova komisije u izvlačenju najsrećnijih 45 nagrađenih čitalaca pomogao je i Dragoslav Mihajlović, direktor Autoprevoz-a.

Svi koji nisu imali sreće i nisu ovog puta izvučeni uskoro mogu učestvovati u novoj nagradnoj igri kada će "Fokus“ zajedno sa prijateljima ponovo voditi na "Marakanu“ ali ovog puta na duel sa Francuskom.

Slike sa Sponzorstva pogledajte u foto galeriji pod rubrikom "Sponzorstvo".
Svakodnevne sezonske linije za Istru, Dalmaciju i Crnu Goru
04.06.2009

Od 12.06.2009. počinje svakodnevno saobraćanje sezonskih linija Banja Luka – Zagreb – Karlovac - Rijeka, te Prijedor – Banja Luka – Split – Makarska – Ploče.

Takođe, redovna linija Banja Luka - Herceg Novi preko Bosne i Hercegovine prelazi sa vansezonskog u sezonski režim održavanja i saobraća od 12.06.2009. svaki dan prema utvrđenom redu vožnje.

O svim detaljima možete da se informišete na telefonske brojeve:

090 513 000 (pozivi iz BiH),
+387 51 315 867 (pozivi iz inostranstva),
+387 51 217 111 i 223 090 (turistička agencija Autoprevoz)

ili provjeriti u redu vožnje ili cjenovniku u prilogu.

Red vožnje i cjenovnik za sezonske linije u Hrvatskoj

Red vožnje i cjenovnik za linije u Crnoj Gori (.xls)
Promotivne cijene karata na liniji G.Graci – Banja Luka – Linc
29.05.2009

Autoprevoz AD je za svoje vjerne korisnike usluga, a i za sve potencijalne putnike, pripremila akciju promotivnih cijena karata na liniji Gornji Graci – Banja Luka – Linc (Linz).

Cijena karte u jednom pravcu na relaciji Laktaši (Banja Luka) – Linc dosad je koštala 70 KM a od 01.06.2009. godine koštaće 50 KM. Povratna karta na istoj relaciji iznosila je 100 KM a sad iznosi 80 KM.

O svim detaljima možete da se informišete na telefonske brojeve 090 513 000 (pozivi iz BiH), +387 51 315 867 (pozivi iz inostranstva), +387 51 217 111 i 223 090 (turistička agencija Autoprevoz) ili provjeriti u redu vožnje ili cjenovniku u prilogu.

Red vožnje i cjenovnik za linije u Austriji, Švedskoj i Švajcarskoj (.xls)
Jedinstveni broj Call Centra
15.05.2009

U cilju poboljšanja kvaliteta usluga Autobuske stanice Banja Luka, te praćenja tehničkih inovacija, Autoprevoz AD Banja Luka je odlučio da građanima Bosne i Hercegovine omogući korišćenje savremenog, modernog, informativnog Call Centra.

Ovom prilikom Vas obavještavamo da dosadašnji telefonski brojevi Autobuske stanice Banjaluka više neće biti u funkciji za davanje informacija o redovima vožnje.

Novi jedinstveni broj Call Centra za sve pozive iz Bosne i Hercegovine je 090 513 000, gdje građani mogu lakše, brže, i što je najvažnije, bez čekanja dobiti informacije o svim redovima vožnje.

Za pozive iz inostranstva broj telefona je : +387 51 315 867.

Autoprevoz AD Banja Luka Vaš partner sigurne vožnje!
Dodjela certifikata ISO 9001:2000
10.02.2009

Dana 23.12.2008. godine u Hotelu "Ćetojević“ u Banja Luci AD“Autoprevoz“ Banja Luka organizovao je svečanost povodom dodjele sertifikata sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000.

Na svečanosti su prisustvovale brojne zvanice kao što su predstavnici drugih saobraćajnih firmi, dobavljači, poslovni partneri, i naravno predstavnici televizijskih, radio i novinskih kuća, kao što su RTRS, PINK BH, dnevni list Fokus“ i drugi.

Autoprevozu su dodijeljeni sertifikati za preduzeće u cjelini, i posebno za turističku agenciju i autobusku stanicu. Sertifikate je uručio Gosp. Derviš Čengić, vlasnik sertifikacijske kuće DGS BH – BH Cert d.o.o. iz Sarajeva, koji je naglasio značaj uvođenja ISO 9001:2000 u preduzeće, te da su ovakve standarde uveli i giganata kao što su: BOSCH, Lufthansa, Philips, Siemens, Bayer, Volksvagen, Porsche i mnogi drugi.

Direktor AD "Autoprevoz“, Mr Dragoslav Mihajlović, osvrnuo se na dosadašnji rad preduzeća, osobito na proteklu godinu, kada se prepoznala potreba i iniciralo uvođenje ISO standarda kvaliteta, te istakao značaj ovih standarda za kvalitetnije i rentabilnije poslovanje, i efikasnije ispunjavanje zahtjeva korisnika usluga.
Počela implementacija sistema kvaliteta
09.10.2008

AD "Autoprevoz" od 01.10.2008. godine počelo je sa implementacijom sistema kvaliteta ISO 9001:2000 dajući na korišćenje i sprovođenje svih dokumenata i procedura Standarda u svim segmentima poslovanja preduzeća.

U skladu sa tim objavljujemo politiku kvaliteta u prilogu teksta.

Autoprevoz - politika kvaliteta (.pdf)
Odluke sa 7. skupštine akcionara
30.07.2008

Na 7.skupštini akcionara AD "Autoprevoz" Banja Luka održanoj 03.07.2008. donešene su odluke koje su dostupne u prilogu teksta zajedno sa Izvodom iz zapisnika sa skupštine:

Odluke sa 7.skupstine akcionara (.pdf)

Izvod iz zapisnika sa skupštine akcionara (.pdf)

Uvođenje ISO 9001:2000 (BAS EN ISO 9001:2001) standarda u preduzeće
30.07.2008

ISO standardi 9001:2000 (BAS EN ISO 9001:2001) predstavljaju standarde procedura Međunarodne organizacije za standarde koji se uvode i primjenjuju skoro u svim državama svijeta. Riječ je o opisu niza procedura, odnosno načinu vršenja svih radnji u nekoj organizaciji ili preduzeću.

Menadžment Autoprevoza je 25.11.2007. godine donio odluku o pristupanju procesa uvođenja ISO standarda u preduzeće.

Za pomoć pri uvođenju standarda izabrana je "DQSBH-BH cert" konsultantsku kuću iz Sarajeva.

Značaj uvođenja standarda za preduzeće jeste da postane efikasnije, rentabilnije, poveća prihode i naravno smanji troškove.

Uvođenje standarda u Autoprevozu je trenutno na nivou usvajanja procedura i potrebne dokumentacije, od čega je do sad usvojeno oko 70% procedura, a neke su već u primjeni, što je slučaj sa Sektorom remonta i servisa, Službom nabavke, a vrlo brzo će otpočeti sa primjenom i procedure u Sektoru saobraćaja.

Završetak procesa uvođenja standarda u Autoprevoz kao i dobijanje certifikata ISO standarda očekuje se do kraja tekuće godine.
7. redovna sjednica Akcionarskog društva
Dana 03.07.2008. saziva se 7 redovna sjednica Akcionarskog društva "Autoprevoz" sa početkom u 15 časova u prostorijama Društva u Ulici srpske vojske 17. Sve detaljne informacije mozete saznati u dokumentima koje Vam na ovom mjestu stavljamo na raspolaganje:

Dnevni red (.pdf)

Ispravka oglasa (.pdf)

Odluke (.pdf)

Prijedlog poslovne politike preduzeća (.pdf)

Odluka o osnivanju doo - stanica (.pdf)

Izvjestaj o radu UO 2008 (.pdf)

Izvjestaj o radu NO 2008 (.pdf)

Informacije o značajnim događajima
Tokom 2007. godine preduzeto je niz aktivnosti proisteklih iz dugoročnijeg trasiranja poslovne politike preduzeća i analize sadašnje pozicije. Rezultati tih aktivnosti su:
 • za dugove po osnovu javnih prihoda potpisan je reprogram na 7, odnosno na 15 godina koji omogućava uklapanje otplatne rate u redovna mjesečna plaćanja


 • 3 spratna autobusa, 2 nabavljena u ovoj godini, kontinuirano su uposlena na turističkim destinacijama


 • izvršena je prodaja dijela poslovne imovine u Jevrejskoj ulici za iznos od 370.037,00 KM


 • izvršena je prodaja poslovnog kruga Preduzeća po ugovorenoj cijeni od 6.500.000,00 KM koji je po novom regulacionom planu poslovno – stambeni kompleks


 • kupljena je alternativna lokacija za gradnju i preseljenje poslovnog kruga sa svim pratećim segmentima (tehnički pregled, radioničke hale, benzinska pumpa, parking za vozni park, magacinski i skladišni prostor) za 850.000,00 KM veličine 22.025 m2.
Ciljevi provedenih aktivnosti su:
 • otplata postojećih kreditnih zaduženja, pa time i hipoteke na imovinu


 • finansijska konsolidacija kompanije i zaduženje limitirano mogućnostima a ne željama


 • na uslovnoj lokaciji izgradnja nove, savremene, tehnički opremljene poslovne zgrade sa pratećim objektima kakve zahtijeva futuristički pristup planu razvoja i važeći standardi


 • promjena organizacione šeme Društva sa ciljem osavremenjavanja tehnoloških procesa unutar preduzeća


 • uvođenje informacionog sistema


 • uvođenje sistema kvaliteta ISO 9001.
Sniženje cijena na liniji Banja Luka - Trn
Od mjeseca jula tekuće godine putnici na regionalnoj liniji Banja Luka – Trn, koju zajednički održavaju "Autoprevoz" Banja Luka i "Golubić" Kotor Varoš, mjesečnu kartu plaćaće po sniženim cijenama, odnosno cijene mjesečnih karata biće na nivou mjesečnih karata za gradske linije. Tako da cijena radničke mjesečne karte ubuduće iznosi 31.00 KM, đačke 25.00 KM, a penzionerske 12.50 KM.

Pored toga, putnici koji kupe navedene mjesečne karte, mogu koristiti kompletnu mrežu gradskih linija Autoprevoza.

Informacije na telefon: 214-994
"Vikend ljetovanje"
Od 30.juna pa do kraja sezone "Autoprevoz" svaki vikend veoma povoljno organizuje izlete na Makarsku rivijeru i to u Omiš, Nemiru, Baške Vode i Makarsku.Polazak je subotom u 00.30 časova, a povratak iz Makarske nedjeljom u 20.00 časova. Cijena aranžmana po osobi iznosi 70.00 KM, u što je uključeno prevoz i spavanje u apartmanima luksuznih vila. Ako putuju 4 člana porodice popust iznosi 5.00 KM po osobi. Moguće je uplatiti samo prevoz koji iznosi 40.00 KM.

Informacije i rezervacije na telefon 217-111.
Prevoz na crnogorsko primorje
Od 01.07. do 01.10. "Autoprevoz" i "Autoboka saobraćaj" Kotor svakodnevno saobraćaju na relaciji Banja Luka (preko FBiH) – Podgorica – Budva – Kotor – Tivat – Herceg Novi – Igalo. Cijena jednosmjerne karte do Herceg Novog iznosi 50.00 KM, a povratne 80.00 KM. Popust za djecu 2-7 godina iznosi 30%. Povoljna mogućnost što putnici odmah prilikom kupovine povratne karte mogu rezervisati mjesto u povratku, tako da odmor mogu provesti neopterećeni razmišljanjem da li će na vrijeme rezervisati sjedište.

Informacije i rezervacije: 317-333, 217-111

Red vožnje
Međunarodna linija za Švedsku
Od 21.06.2007.godine "Autoprevoz" saobraća na međunarodnoj autobuskoj liniji Banja Luka – Štokholm. Prevoz se vrši novim visokoturističkim autobusima po najpovoljnijim cijenama.

Informacije i rezervacije:

Autobuska stanica Banja Luka:
090 513 000 (pozivi iz BIH)
+387 51 315 867 (pozivi iz inostranstva)

Turistička agencija "Autoprevoz"
+ 387 51 217 111; 223 090

Helsingborg +46 (0) 42 297 302; +46 (0) 76 086 4473

Red Vožnje

© 2007 Autoprevoz AD Banja Luka
Uslovi korištenja               Politika privatnosti